ראשי » ממ"ד » נגישות ממ"ד – כל הפרטים על הנגשת ממ"ד ואיך תעשו זאת

נגישות ממ"ד – כל הפרטים על הנגשת ממ"ד ואיך תעשו זאת

בתהליך ההקמה של כל בית חדש בישראל יש רק חדר אחד שונה מכולם. חדר שבו אתם צריכים לעבוד עם מומחים מקצועיים לאורך כל הדרך והוא הממ"ד. החל מהתקנת דלת ממ"ד וכלה ביצירת הנגשה לסביבת הממ"ד, האחריות לביטחון הנכס, היא שלכם. בדיוק מהסיבה הזו, אתם נדרשים להבין מה זה אומר נגישות ממ"ד. זה בכפוף לתנאים הכי טובים על פי דרישות פיקוד העורף. וכדי לעזור לכם בתהליך, אספנו את כל המידע החשוב ביותר, שאתם צריכים להכיר.

נגישות ממ"ד: למה להתקין ממ"ד מונגש?

תקנות ההתגוננות האזרחית [מפרטים לבניית מקלטים] תש"ן – 1990, תקנה 204, הן התקנות בחוק הישראלי המחייבות כל נכס חדש לכלול גם מרחב מוגן דירתי. לאור שנים רבות של חיים תחת אשר וסכנת מלחמה. הציבור הישראלי מתורגל במרחבים מוגנים ומבין את החשיבות שלהם. יחד עם זאת, תהליך נגישות ממ"ד בתוך הבית, הוא לא מנת חלקם של כל הפרויקטים בישראל. רק אם יש לכם צורך ממשי, בדמותו של בן משפחה שצריך לחיות בסביבה נגישה, עולה הצורך האמיתי ליצור הנגשה לממ"ד שלכם. ביצירת הנגשה לממ"ד, מושקעים מאמצי תכנון רבים. במיוחד לאור העובדה שאתם חייבים לעמוד בכל דרישות פיקוד העורף. לכן, זו היא משימה מורכבת למדי, שיכולה לקחת לכם לא מעט זמן.

רוצה לקבל ייעוץ בנושא הנגשת ממ"ד? מלאו את הפרטים

מה הם הפרמטרים להתקנה של ממ"ד מונגש?

על מנת לבצע התקנה של ממ"ד המשלב בתוכו עקרונות הנגשה, אתם רוצים לתת את הדעת בעיקר על דלת הממ"ד. קודם כל ולפני הכל, חשוב לבחון את זוויות הפתיחה של הדלת. במסדרון או בחלל רחב ידיים, צריך ליצור מספיק מקום לפתיחה מלאה של דלת הממ"ד, כדי להבטיח תנאי פתיחה בטיחותיים. כמו כן, עם עד שנת 2010, לא הייתה התייחסות כלל לגודל דלת הממ"ד. היום, התמונה שונה לגמרי. עדכון התקן האחרון מציע ליצור דלת ממד ברוחב נטו של לפחות 110 ס"מ. והכל כדי לאפשר כניסה חלקה ומהירה של כיסא גלגלים, בעת חירום. לצד כל זאת, הנגשה של דלת ממ"ד היא גם משימה שמחייבת תכנון גם של דרכי הגישה. כך שאתם תתבקשו לתכנן גם את ההתאמה של רמפה. בין המסדרון לחלל הפנים של הממ"ד קיימת לרוב מדרגה שלא מאפשרת מעבר חלק לכיסאות גלגלים. הרמפה תעזור בתהליך הכניסה, ותתקפל מתחת לעוצמת דלת הממ"ד בעת הנעילה שלה.

תכנון ממוקד מטרה לצד נגישות ממ"ד

לא משנה כמה זמן אתם עובדים על יצירת בית מגורים חדש. ברגע שהגעתם לשלב שבו צריך לטפל בהתקנת ממ"ד הגיע הזמן לקחת אחריות. לפיקוד העורף יש ספר פקודות והסברים מאוד מפורט, בכל מה שנוגע להקמת מרחב מוגן דירתי. ככה שאתם יכולים בהחלט לעמוד בכל הדרישות האלו. וכן, להבטיח את איכות החיים הבטוחה ביותר לכל המשפחה שלכם. אל תהססו לשאול שאלות ולנסות למצוא פתרונות מתאימים למבנה שלכם, כבר בעת כתיבת תוכניות העבודה. במיוחד עם אתם מתמודדים עם תהליך הבנייה לא שירתי שבו יש צורך לחשוב על תנאי העבודה. השאלה באיזה שלב התכנון נמצא, היא האירוע המרכזי של הקמת הבית. כך שהידע המקצועי של צוותי  הבנייה יכול לעזור לכם לשפר את תנאי החיים, בצורה הכי טובה שיש.